Teknologier og vejledninger

Her kan du finde de programmer og ressourcer, som du har brug for at komme i gang på TekX. Nedunder kan man finde links til alle relevante programmer der må downloades og installeres. Online programmer findes på deres tilhørende hjemmesider eller på Skoletube.dk. 

2D design og produktion

Programmer

Om 2D design

2D design handler om at lave former og billeder på flade materialer – fx pap, papir eller stof. En simpel 2D form kan printes digitalt, men kan også skæres ud på vinylskærer eller lasercutter

Når du skal bruge disse teknologier, så er det vigtigt at vide, hvilke filformater der skal bruges, og til 2D design vil det typisk være vector grafik eller CAD fil (.dxf)

Når du skal lave plakater eller t-shirts, så er der uendelige muligheder for at arbejde i fuldfarver. Det kan være et foto, en tegning, en collage af flere fotoer og tegninger, eller farverrige digitale malerier.

Billeder i fuldfarver findes typiske som grafik, fx en jpeg eller PNG fil. Her skal du være opmærksom på vigtige detaljer som billedstørrelse, opløsning og farveprofiler.

3D design & produktion

Prusa Mini 3d printer

Design din egen 3D model

TekX har 30 Prusa Mini 3D printere der står klar til bruge. Disse pålidelige og akurate printere kan hurtigt få dit design til virkelighed. Som et udgangspunkt, anbefaler vi at man begynder med at skab en 3D model i Tinkercad. Har man behov for et advanceret program, så er DesignSpark et fremragende valg til 3D modelering.

Begynder
Advanceret
3D Printer

Om 3D design

3D design handler om at lave tredimensionelle former og objekter fra materialer med bestemte fysiske egenskaber, fx træ, metal eller plastik. Det kan være alt fra små skulpturer til komplekse værktøjer og maskiner. Et 3D objekt er ofte en samling af flere 2D overflader, der kan arrangeres til en tredimentionel form, fx kan 6 kvadrater samles til en kube.

For at arbejde i 3D, skal du bruge programmer, hvor du kan redigere tredimensionelle objekter og ekportére dem som 3D filer der kan læses af en maskine, fx en 3D printer eller CNC.

På TekX producerer vi en masse forskellige ting på vores 3D printere. Det kan eksempelvis være 3D modeller, som eleverne har designet digitalt, hvorefter de ved hjælp af 3D printeren bygges i solide former med plastik filament.

Gaming

Computers in the gamelab

Computerspil i undervisning

På TekX er der en gamelab med 12 kraftige gamer computere, plus 12 gamer bærbare, med Steam konti hver for sig. Det er nok til at aktivere en hel klasse samtidige i game-baseret undervisning.

Medieproduktion

music recording setup at TekX

Lydstudiet til podcast og streaming

Lydstudiet på TekX er fuldt udstyret med professionelle mikrofoner, mixere, interface osv. Det giver mulighen for at producere podcasts og streame video med fremragende kvalitet.

Programmer til medieproduktion

Podcast

Videoredigering

Streaming

TekX kan benyttes dagligt mellem kl. 8.00 og 16.00, enten efter booking eller forudgående aftale med en medarbejder. Som udgangspunkt skal undervisningsaktiviteten være booket minimum 14 dage før afholdelse. 

Tal med skolens lokale T&I lærere og aftal booking – det skal helst ske i samarbejde med dem. 

Planlæg dit besøg

Har du tænkt på, hvordan du vil struktuere dit besøg? Hvilke teknologier og rum skal du bruge? Få gode råd til at planlægge et godt besøg på TekX.  Mere info>>>