Teknologier og vejledninger

Her kan du finde  et overblik over de tilgængelige teknologier vi arbejder med på TekX. De tilhørende programmer der må downloades og installeres er også linket til herunder. 

Cricut Maker 3

Vi har 6 Cricut Maker 3 multicuttere tilgængelige på TekX. Disse hurtige, alsidige og pålidelige maskiner, som kan skære i mange slags materialer, f.eks. pap, papir, vinylfolie, stof, osv.
Cricut Logo

Cricut Design Space

Cricut Design Space giver mulighed for at designe motiver til udskæring på Cricut Maker 3 maskiner. Man kan også importere vektorbaseret designs fra andre programmer, f.eks. Inkscape. Programmet er installeret på alle de stationære computere i produktionslokalet på TekX.
Bedste filtyper: SVG, DXF (vektor) // også kompatibel: JPG, GIF, PNG (raster)

Lasercutter

En laser cutter er en maskine, der bruger en koncentreret laserstråle til at skære og gravere materialer med præcision. Den anvendes i forskellige brancher og kreative områder til at skabe detaljerede udskæringer og mønstre på materialer som træ, akryl, papir, læder og stof.
RD Works logo

RD Works

Brug RD Works til styring af vores lasercuttere. I RD Works kan man tegne simpel former eller at importér designs fra andre programmer til laserskæring- og engravering.
RD Works er installeret på alle vores computere på TekX.

Bedste filtyper:  DXF (vektor)// også kompatibel: JPG, GIF, PNG (raster)

3D Printere

Prusa Mini er en kompakt og pålidelig 3D-printer, der er kendt for sin høje kvalitet og brugervenlighed. Den er velegnet til både begyndere og erfarne brugere og kan producere præcise og detaljerede 3D-udskrifter.
tinkercad logo

Tinkercad

TinkerCAD er en intuitiv og brugervenlig 3D-designplatform, der er velegnet til begyndere og elever. Med dets lettilgængelige værktøjer kan brugerne skabe og eksperimentere med 3D-modeller og designe objekter til 3D-udskrivning.

PrusaSlicer

Prusa Slicer er en avanceret og brugervenlig skæresoftware, der bruges til at forberede 3D-modeller til udskrivning på Prusa 3D-printere. Den tilbyder omfattende kontrolmuligheder og indstillinger, der muliggør tilpasning af udskriftsprocessen og sikrer høj kvalitet og præcision i 3D-udskrifterne.
Bedste filtyper: 3MF, OBJ, STL

Prusa Mini 3d printer

Design din egen 3D model med DesignSpark

TekX har 30 Prusa Mini 3D printere der står klar til bruge. Som et udgangspunkt, anbefaler vi at man begynder med at skab en 3D model i Tinkercad. Har man behov for et advanceret program, så er DesignSpark et fremragende valg til 3D modelering.

Grafik

Design vektorgrafik med Inkscape

Inkscape er et gratis professionelt vektorbaseret design program. Når du designer noget i vektorformat, så kan du nemt oversætte og konvertere til andre filformater, der passer til flere andre teknologier på TekX.

Design med Canva på TekX

Canva er en populær online grafisk designplatform, der giver brugerne mulighed for at skabe imponerende grafik, præsentationer, sociale medieindhold og meget mere. Med dens brugervenlige værktøjer og et bredt udvalg af skabeloner kan både studerende og fagfolk udtrykke deres kreativitet og lave professionelle designs.
Det er dog vigtigt at bemærke, at på grund af GDPR-lovgivningen bør studerende have deres forældres tilladelse, før de bruger Canva.

Printteknologier

Storprint

Storprint Digital print i storformat På TekX har vi 2 professionelle storformat printere, der printer i høj kvalitet på flere slags papir og folie. Det

Læs mere »

Storprint

Storprint Digital print i storformat På TekX har vi 2 professionelle storformat printere, der printer i høj kvalitet på flere slags papir og folie. Det

Læs mere »
Ricoh tekstil printer

Tekstil print

Tekstil print Digital tekstil printere På TekX har vi professionelle niveau DTG (direct to garment) printere som kan printe brilliante fuldfarver billeder og designs direkte

Læs mere »
Ricoh tekstil printer

Tekstil print

Tekstil print Digital tekstil printere På TekX har vi professionelle niveau DTG (direct to garment) printere som kan printe brilliante fuldfarver billeder og designs direkte

Læs mere »

LEGO

Byg og kod med LEGO Spike

LEGO Spike er et pædagogisk værktøj, der kombinerer LEGO-konstruktion og programmering. Det giver elever mulighed for at bygge og programmere LEGO-modeller ved hjælp af en intuitiv app, hvilket stimulerer deres kreativitet og udvikler deres teknologiske og problemløsningsfærdigheder.
LEGO Challenge Aktiviteter slider

Stud.io 2.0

Bricklink Studio 2.0 er en avanceret virtuel LEGO-designsoftware, der giver brugerne mulighed for at skabe og visualisere LEGO-modeller i en digital 3D-miljø. Med dets omfattende sæt af værktøjer og elementbibliotek kan brugerne eksperimentere og opbygge LEGO-designs med stor fleksibilitet og præcision.

Kodning

Beebot

Beebot er et læringsredskab til børn, der hjælper med at udvikle deres kodningsevner og problemløsningskompetencer. Med Beebot-robotten kan børnene programmere og styre robotten gennem et sæt instruktionstaster, hvilket gør læring sjov og interaktiv.

KUBO

KUBO er et pædagogisk værktøj, der hjælper børn med at lære grundlæggende kodning og computational tænkning på en sjov og engagerende måde. Ved hjælp af de farverige programmeringsbrikker kan børnene intuitivt styre Kubo-robotten og løse interaktive opgaver, hvilket inspirerer dem til at udforske verdenen med kodning.

Se også: HACKR

HACKR er et originalt tabletop rollespil, udviklet på TekX, der indrager KUBO som et kerneteknologi.

Fable

Fable er et innovativt robotundervisningsværktøj udviklet af ShapeRobotics. Med Fable-robotten og det tilhørende Fable Blocky-software kan eleverne lære grundlæggende kodning og robotteknologi på en sjov og interaktiv måde. Gennem programmering og konstruktion af forskellige opgaver og projekter med Fable-robotten kan eleverne udforske og udvikle deres teknologiske færdigheder.

Gamelab

Computers in the gamelab

Computerspil i undervisning

På TekX er der en gamelab med 12 kraftige gamer computere, plus 12 gamer bærbare, med Steam konti hver for sig. Det er nok til at aktivere en hel klasse samtidige i game-baseret undervisning.

Podcast

music recording setup at TekX

Lydstudiet til podcast og streaming

Lydstudiet på TekX er fuldt udstyret med professionelle mikrofoner, mixere, interface osv. Det giver mulighen for at producere podcasts og streame video med fremragende kvalitet.

Programmer til medieproduktion

Podcast

Videoredigering

Streaming

Øverige programmer

Roland CutStudio Logo

Roland CutStudio

Roland CutStudio tilhører til Roland Stika folieskærer. Programmet og drivere kan downloades fra Rolands hjemmeside (eksternt link.)

DesignSpark

DesignSpark Mechanical er en kraftfuld 3D-modelleringssoftware, der giver brugerne mulighed for at designe og udvikle komplekse 3D-modeller med lethed.

TekX kan benyttes dagligt mellem kl. 8.00 og 17.00, enten efter booking eller forudgående aftale med en medarbejder. Som udgangspunkt skal undervisningsaktiviteten være booket minimum 14 dage før afholdelse. 

Booking af TekX forgår via bookingsystemet Skedda. Læs mere om booking via linket nedunder. 

Planlæg dit besøg

Har du tænkt på, hvordan du vil struktuere dit besøg? Hvilke teknologier og rum skal du bruge? Få gode råd til at planlægge et godt besøg på TekX.  Mere info>>>