LEGO Challenge aktiviteter

LEGO Challenge Aktiviteter slider

Velkommen til vores katalog af LEGO Challenge aktiviteter. Der er to basis challenges som kan udnyttes uden forberedelse – LEGO Lyntårn og Minihuse moduler. Disse challenges er gode udgangspunkter for eleverne til at få en fornemmelse for vores LEGO samling.

Der er også en samling af avancerede challenges, udviklet af TekX medarbejder og teknologi og innovations lærere. Disse challenges er baseret på forskellige problemstillinger som skal løses med unikke designs. De scenariekort nedunder kan udnyttes til at sætte kreativiteten i gang med LEGO. Alle de scenarier har 2 sider, og kan vises i fuldskærmstilstand. Der er også fysiske versioner printet ud på TekX. God fornøjelse!

Basis challenges

Billede af et LEGO tårn

Lyntårn

Elever får 10 minutter til at bygge det højeste tårn de kan med de fleste mulige døre og vinduer. Når tiden er gået, skal eleverne bære deres tårn fra byggepladsen til præsentationsområdet!

Lærer info til lyn konstruktion af LEGO tårn : Hold styr på tiden op på skærmen•Eleverne deles i makkerpar Byggematerialer hentes løbende, men døre og vinduer udleveres. Hvert hold skal have udleveret følgende antal døre og vinduer: Døre 7x, Kvadratiske vinduer 6x, Små vinduer 6x, Plader: (2x) 8x16

Minihus moduler

Eleverskal bygge et minihus modul i LEGO, sompasser til en 8x8-studs plade. Alle moduler skal sættes sammen til et stort modul byggeri af minihuse.
Samarbejde:
Lav en fælles skitse af det samlede modul byggeri i ønsker, inden i bygger hver jeres minihus modul. Husk at bruge glatte fliser på de øvereste kanter af alle væggene, så modulerne kan stables og nemlig adskilles fra hindanden

Scenarie challenges

Scenariekort - Tiny House (297 × 210 mm) af Brandon Lewis og Nina Nielsen
LEGO Challenge - Rumstation af Jonathan Baagø og Morten Svenson
Mars Mission - Scenariekort (297 × 210 mm) af Brandon Lewis og Nina Nielsen
LEGO Challenge - Den Vildeste Legeplads by Josefine Mulvad, Kenneth Weiland, og Simon Bergholt
LEGO Challenge - Rover - scenariekort af Jonathan Baagø og Morten Svenson
Oversvømmelser-Scenario Card (297 × 210 mm) af Brandon Lewis og Nina Nielsen