TekX Live fra FabLearnDK 2023 Ep.10

TekX Live fra Fablearn DK 2023

Episode 10:

TekX Live fra Fablearn DK 2023 Ep. 10

Det er svært at kapre dagsordenen med valid, lødig information

…Vi har aldrig haft mere adgang til information, og der har aldrig været flere, som tror, at jorden er flad…

På den side er teknologien lig med civilisation. Teknologien er redskaber, som har fået menneskeheden til at forlade jordhulen. Nutidens digitale teknologier har eksempelvis givet os adgang til uanede mængder af information. Men hvad bruger vi den til? Er menneskeheden blevet klogere af det?

Nikolaj Sonne er journalist og tech-formidler.

Han fortæller i denne episode af TekX Live Podcast fra FabLearnDK 2023, hvordan den klassiske journalistik er under pres i den digitale opmærksomhedsøkonomi. Indholdet kurateres ikke ud fra et pålidelighedskodeks, men i forhold til om nyhederne fanger din opmærksomhed og holder den. Derfor oversvømmes vi af nyheder om det eksotiske og det gakkede. Det er ikke historier, som er relevante for os. Vi bliver ikke klogere på noget som helst. Men vi bliver fanget af historierne og giver dem vores opmærksomhed.

Overvej mens du lytter

  • Hvordan navigerer du i den digitale informationsstrøm? 
  • Hvornår forføres du af clickbaits og alternative fakta?

Sammarbejde

TekX Live fra FabLearnDK 2023 er produceret i sammarbejde med FabLab@School.dk. ⧉ Alle episoder i denne podcast serie var optaget live på konferencen FabLearnDK 2023. Se deres hjemmeside for læse mere.

TekX logo