Planet X med Islev Skole

Planet X graphic with subtitles

PlanetX på Islev Skole

Elever i 5.klasse designer løsninger for at opnå FN's verdensmål

PlanetX forløbet handler om, at give elever kendskab til to af FNs verdensmål: sundhed & trivsel, og ansvarligt forbrug & produktion. Når forløbet begynder præsenteres børnene for en introvideo der “sætter scenen” om at vores planet er blevet ødelagt og misvedligeholdt. Børnene tager nu på en rejse mod en ny planet, nemlig “PlanetX”, hvor menneskeheden får en ny mulighed for, at begynde forfra, og ikke begå de samme fejltagelser på den nye planet som på jorden. 

Børnene indtager forskellige karakterer og roller med individuelle problemstillinger og med dem, skal de ud fra en fælles opgave generere ideér til at løse deres specifikke problemstilling, og designe en løsning der kunne implementeres for at tackle problemet.

Elever fra 5.årgang på Islev Skole kom forbi TekX for at arbejde med PlanetX og endte med prototyper, der var bygget i LEGO, og efterfølgende produceres i 3D i Tinkercad  og afslutningsvis 3D printes.

Forløbet er en videreudvikling af et forløb fra Fablab@school

FNs verdensmål 3 sundhed og trivsel
FNs verdensmål 12 ansvarligt forbrug og produktion

Fotogalleri: Elever fra Islev skole var på TekX for at lave prototype fasen af deres PlanetX projekter.

Teknologi- og innovations læreren Peter Nielsen guider 5.klassen igennem processen. Eleverne laver de endelige designs færdig på skolen.  De skal designe deres løsning i Tinkercad, og få dem produceret via TekX’s 3D printere. Til sidst, skulle eleverne præsentere deres ideér og endelige produkt og forklare, hvordan de havde løst deres problemstilling.

“Det er spændende, at vi får lov til at komme og bygge med LEGO her… folk herover er også meget søde, og kommer med åbne arme. Der er mange sjov ting som vi intresserer os for som man kan lave herover.”

– Sara, 5.a

Læs mere om Planet X forløbet og find materialer