Ungdomsbyen undervisere i handel og iværksætteri på TekX

Ungdomsbyen på TekX

Elever i 7.klasse fra Hendriksholm Skole lærer om iværksætteri, virksomheder, logistik, og økonomi med Ungdomsbyen
Asbjørn fra Ungdomsbyen arbejder med ung fra Hendriksholm Skole

Når skoleelever får muligheden for at lære noget nyt, der klart og tydeligt kan bruges i den virkelige verden, så skaber det en anden slags motivation end det måske er tilfældet i den almindelige undervisning.  At kunne opleve skolens fag i praksis, ville være endnu bedre, særligt i forbindelse med uddannelsevalg. For unge der drømmer om, at drive deres egne virksomheder, er det særligt appellerende at lære om ægte virksomheder og brands, som de kender, og dermed få en fornemmelse for, hvordan en virksomhed fungerer. Lyder spændende? Alstå, det er præcis denne slags oplevelse Ungdomsbyen sørger for at facilitere for unge i folkeskolen. Elever fra 7.klasse har lige afsluttede kurset “HANDEL- Sammen handler vi på fremtiden” med Ungdomsbyen her på TekX.

HANDEL- Sammen handler vi på fremtiden

I løbet af Ungdomsbyens kurset “HANDEL- Sammen handler vi på fremtiden,” fik eleverne chancen for at besøge flere forskellige virksomheder i København, og afprøve nogle af de forskellige måder, som man kan arbejde på i den merkantile branche – eksempelvis, oprettelse af webshop med Wix og indretning af en fysisk butik. I løbet af ugen fik eleverne en række af forskellige oplevelser, som har gjort et stort indtryk. På TekX afsluttede eleverne forløbet med et særligt udviklet brætspil, der omhandler forsyningskæder og logistik for virksomheder. De brugte ligeledes tid på, at reflektere over ugens aktiviteter i HANDEL forløbet, og til sidst, lavede de videoer, der opsummerede oplevelsen.

en elev spiller en særligt udviklet spil i HANDEL forløbet
“I webshoppen i onsdags havde jeg det virkelige sjovt med. Det var sjovt at lægge varer ind, og sætte priser på dem, og lave engagements til (sic) forskellige tidspunkter, og skrive om butikken… Jeg var i himmelen!”
– Noah, 7.klasse

Galleri: Asbjørn vejleder elever i 7.klasse i gennem HANDEL brætspillet.

Igennem rollespil, kreative øvelser og besøg ude i virkelige butikker, kan de afprøve, om fx det at lægge strategi om en marketingskampagne, det at forhandle eller det at lave butiksideer og kommunikere gennem hjemmesider, er noget for dem. Så forløbet handler om, at man som elev kan mærke efter, om de synes, at de her arbejdsprocesser og fællesskaber er sjove og interessante ELLER om det slet ikke er noget for dem. Sådan nogle praksisnærer oplevelser – mener vi i Ungdomsbyen – er med til at kvalificere det uddannelsesvalg, de står overfor i 9. eller 10. klasse.

Asbjørn fra Ungdomsbyen arbejder med ung fra Hendriksholm Skole

Ungdomsbyen x TekX

Med så mange forskellige læringsoplevelser og aktiviteter på spil, giver det god mening det sker på steder med flere muligheder for kreativitet, adgang til ressourcer, og rigelig plads til arbejde. For Ungdomsbyen, er TekX et ideelt sted at køre forløb og kurser.  Asbjørn Ried, som er pædagogisk konsulent for Ungdomsbyen, mener at TekX er særligt velegnet til sådan et projekt.

Asbjørn udtaler: “TekX er et en super samarbejdspartner, fordi TekX repræsenterer den hands-on/praktiskte tilgang til opgaveløsning, som vi i Ungdomsbyen, tror på, er nødvendigt for, at kunne involvere og favne den brede elevflok, der alle lærer forskelligt. Sammenspillet med problemløsning og teknologi – præsenteret i TekX’s indbydende og nysgerrige rammer – giver eleverne lyst til at engagere sig, og er med til at forankre hele ”Sammen handler vi på fremtiden” som en anderledes og spændende uge. Og så er det en fordel, at eleverne kender TekX, og forbinder jer meget noget positivt – det giver ro på, I en ellers ny og lidt overvældende uge, at de ved, at de skal på TekX om fredagen. “

Læs mere: