MakeyMakey og tilpasset tshirts med 1.klasse fra Tinderhøj Skole

1.klasse på Tinderhøj Skole programmerer med MakeyMakey og printer t-shirts på TekX

1. klasse fra Tinderhøj Skole kom forbi TekX sammen med deres lærere Kasper og Mette. Kasper arbejdede med Makey Makey sammen med klassen. En Makey Makey er en simpel styrenhed, som forbindes til computren med et USB-kabel.  Der kan tilsluttes krokodillenæbsledninger fra Makey Makey til forskellige materialer, der kan fungere som knapper.  I det fællesfaglige forløb arbejdede eleverne med at designe egne spil, gamecontrollers eller musikinstrumenter. 

Imens Kasper arbejdede sammen med eleverne i produktionslokalet, hvor eleverne kunne finde mange sjove ting ved, at gøre brug af vores skramlotek, og teste om de forskellige marterialer var ledende, og derefter vælge eller fravælge i deres produktion.  Hjemmefra havde eleverne arbejdet med temaet personlige monogrammer. De havde derfor hver især designet og tegnet deres personlige monogram. Elevernes monogrammer skulle nu printes på t-shirts.  I små grupper gik eleverne sammen med Mette ind i tekstilområdet ved siden af produktionslokalet, hvor vores t-shirt printer står, og var med til at printe hver deres personlige t-shirt. 

Personlige t-shirt design

Elever i 1.klasse har lavet deres egne personlige t-shirts designs, og printet dem på TekX med vores direct-to-garment digital printer.

En del af klassen viser deres færdige tshirts

Makey Makey

To elever arbejder på MakeyMakey

På det samme besøg kørte teknologi og innovationslærer Kasper klassen igennem et forløb med MakeyMakey. Forløbet gav eleverne mulighed for at afprøve programmering af en simpel kontroller, og lave ekperimenter med forskellige materialer for at teste om de var strømledende.