TekX på Rødovredagen

TekX Live fra Rødovre Dagen med Vigga og August

Lørdag d.3. september 2022, afholdte Rødovre Kommune den årligt tilbagevendende Rødovredag. Rødovredagen er en festlig dag, hvor involverende aktiviteter og samtaler, musik, mad, kreative workshops, udstillinger m.v., som danner rammen om fællesskabet i Rødovre, hvor alle aktiviteter er gratis. 

I år deltog og bidrog TekX med aktiviteter i et 64m² pop-up “makerspace” der var åbent for alle. Forældre, børn, og borgere i alle aldersgrupper var velkomne til afprøve de mange produktions- og kreativitetsteknologier, der til dagligt anvendes i kommunens Teknologi og innovations indsats for alle folkeskoleelever i Rødovre Kommune.

TekX Live udsendelse fremhævede gæsternes oplevelser i TekX teltet

TekX Live with Vigga and August // TekX Live med Vigga og August
Vigga og August var værter for "TekX Live fra Rødovredagen"

Vi havde et stærkt ønske om at vise, hvordan TekX arbejder med videndeling bl.a. igennem interview og podcast. Derfor havde vi på dagen medbragt et “multikamera”, der er en videoløsning, som består af tre kameraer og tre mikrofoner, der kan sluttes til en computer og en mixer. Vi kunne derfor på dagen “mixe” video og lydkilder live og efterfølgende udgive et enkelt program, som var det til TV.

To dygtige 9.klasses elever fra en af vores folkeskoler, Vigga og August, var værter for vores liveudsendelse fra TekX teltet. De interviewede flere forskellige gæster, herunder folkeskoleelever, gymnasie- og efterskoleelever og forældre, der var forbi teltet. Liveprogrammet blev vist på en stor skærm i midten af teltet, og var synligt for alle gæster og tilskuere på Rødovredagen, der gik forbi teltet.

Galleri: Rødovredagen i billeder

TekX teltet på Rødovredagen viste mange af de forskellige produktionsteknologier frem, der bruges i undervisning på TekX fx folieskærere, lasercuttere, 3D printere – samt et udvalg af kodning og robotteknologier som: BeeBot, KUBO og Fable fra ShapeRobotics. Der var også et kreabord med en masse forskellige klippe-klistre og tegneartikler, et LEGO-bord, og et gamingområde, der fremviste flere af de spil, som bliver brugt i undervisning på TekX.