TekX Live fra FabLearnDK 2023 Ep.1

TekX Live fra Fablearn DK 2023

Episode 1: Hanne Voldborg

TekX Live fra FablearnDK 2023 - Episode 1

Det handler ikke om skærme, men om det, vi gør med teknologierne

TekX Live på Google Podcasts
Kommer snart!

…Vi kan bedrive rigtig dårlig undervisning med blyant og kondisko. Det kan vi også med skærme. Vi kan også lave god undervisning med alle delene. Men det her handler om noget helt andet. Det handler om at forstå teknologierne og at kunne skabe med dem…

En stor alliance på tværs af uddannelser, erhvervsliv, industri, organisationer, forskning mv. er enige om, at teknologiforståelse er super vigtigt. Men siddende regeringer vælger at overhøre budskabet og undlader at træffe den nødvendige afgørelse vedrørende fagligheden i folkeskolen. I stedet taler vi om skærm/skærm ikke eller mobilforbud i skolerne. Det gør mig uendelig trist, for så har vi ikke forstået, hvad det handler om. Og så har vi sat barren for diskursen om teknologi i folkeskolen meget lavt.

Hanne Voldborg Andersen er national koordinator i FabLab@SCHOOLdk, som arbejder for at alle børn og unge bliver kompetente, kreative og kritiske med teknologi.

I denne episode af TekX Live Podcast fra FabLearnDK 2023 fortæller hun, hvordan det ser ud i forhold til implementering af teknologiforståelse på de ca. 100 skoler, hun gennem FabLab@SCHOOLdk beskæftiger sig med i Kolding, Middelfart, Silkeborg og Vejle Kommune. Og det ser meget forskelligt ud! Det gør det blandt andet, fordi skolerne har stor frihed til at vælge, hvordan de vil arbejde med teknologiforståelsesfagligheden. Nogle gør det på bestemte trin, i særlige fag eller faglokaler – eller som en del af andre fag. Men forskelligheden skyldes også, at teknologiforståelse endnu ikke er et obligatorisk fag eller faglighed i folkeskolen.

Sammarbejde

TekX Live fra FabLearnDK 2023 er produceret i sammarbejde med FabLab@School.dk. ⧉ Alle episoder i denne podcast serie var optaget live på konferencen FabLearnDK 2023. Se deres hjemmeside for læse mere.

TekX logo