Galleri: LEGO Spike med 4.klasse fra Nyager Skole

Fra ovenpå: to elever arbejder med LEGO Spike

Galleri: LEGO Spike med 4.klasse fra Nyager Skole

På TekX er der mange der elsker LEGO – En af de fedeste ting man kan lave på TekX med LEGO er nemlig at bygge maskiner og robotter med LEGO Spike Prime. Fornylig har elever fra 4.klasse på Nyager Skole været  forbi, for at arbejde med LEGO Spike. LEGO sættene kobler konstruktion med programmering via Spike Prime appen, der er et ‘SCRATCH’ baseret blokprogrammerings app.

For lærerne er LEGO Spike en lettilgængelig læringsaktivitet at komme i gang med, fordi ikke er særligt forberedelsestungt.  Der findes nemlig et  katalog fra LEGO over forløb, som eleverne kan arbejde med i Spike Prime appen. Når eleverne følger en af disse forløb og byggevejedninger, så arbejder de samtidig med og bliver vejledt i programmeringsdelen. Se billeder fra forløbet nedenfor.

"LEGO Spike er en nem og legende tilgang til programmering. For elever der fordyber sig mest, har de mulighed for at udforske programmering og at bygge robotter, og videreudvikler modellerne. De syntes at det var sjovt, og for nogen af dem, de opdager nærmest ikke at de har programmeret en robot."

På TekX har vi 15 LEGO Spike sæt, og der er derfor nok til, at en hel klasse kan være i gang, hvis eleverne arbejder i makkerpar. Spike Prime appen er installeret på alle TekX’s bærebare computere, som vi anbefaler at booke samtidig med selve LEGO Spike. Elever kan dog også bruge deres egne skolecomputere med Spike Prime appen. 

LEGO Spike Prime på TekX

Kom godt i gang med det fedeste sæt fra LEGO Education!

Læs også

LEGO Challenge dansk fremhævet billede