LEGO Challenge: tegn, design og byg

LEGO Challenge: tegn, design og byg sammen med LEGO og Studio 2.0

LEGO Challenge dansk fremhævet billede

En kasse fyldt med hundredvis af små plastikklodser tømmes ud på køkkenbordet, efterfulgt af den umiskendelige lyd af små hænder, der søger gennem en umiddelbar endeløs bunke af små tilfældige dele – dette er et typisk barndomsminde om at lege med LEGO, som mange af os deler. Det ville dog være en fejl at antage, at LEGO klodser kun er legetøj til børn. Dette meget sofistikerede, modul – byggeklodssystem er blevet brugt til at bygge endeløse kreationer, fra huse til slotte, tog til rumskibe, byer til hele verdener. Men hvad sker der, når vi tager det smukke kaos af tilfældige LEGO klodser, bruger tid på at organisere brikkerne og tænker seriøst ind i at bringe klodserne ind i klasseværelset?

Det er præcis, hvad LEGO Challenge sigter mod at gøre – at udnytte LEGO-systemets glans i kombination med et fremragende 3D-designprogram kaldet Studio 2.0 til en innovativ og engagerende læringsoplevelse. I løbet af en 2 – 3 dages lektionsplan vil eleverne tage et dybt dyk ned i LEGO-systemet og udforske dets uendelige muligheder, ikke bare som legetøj, men som værktøj til seriøst designarbejde.

Gennem en række byggeudfordringer vil eleverne få et indgående kendskab til LEGO Systemet, designe og bygge skalerbare strukturer ved hjælp af både computergenererede modeller og ægte LEGO klodser, og til sidst designe komplette byggeprocesser med brugbare byggevejledninger, som andre brugere kan følge og bygge efter.

Download Studio 2.0

Design LEGO modeller i 3D og generer byggevejledninger

Download Studio 2.0

Design LEGO modeller i 3D og generer byggevejledninger

Tre challenges til aspirirende byggere

LEGO Challenge består af tre challenges i stigende sværhedsgrader. Eleverne begynder med at dekonstruere de eksisterende LEGO modeller, og sortere alle klodser i forhold til type, størrelse og farve.  Efter dekonstruktion og sortering, er de klare til den første challenge –  lynkonstruktion af det højeste muligt LEGO tårn, bygget og transporteret på under 10 minutter! Se alle challenges nedunder:

Elever får 10 minutter til at bygge det højeste tårn de kan med de fleste mulige døre og vinduer. Når tiden er gået, skal eleverne bære deres tårn fra byggepladsen til præsentationsområdet!

LEGO Tårn Lynkonstruktion

Eleverne deles op i par. Hvert byggepar skal design og bygge et minihus modul i LEGO, som passer til en 8x8-studs plade. Alle moduler skal sættes sammen til et stort modulbyggeri af minihuse.

Minihuse moduleonstruktion

Eleverne skal tegn en plantegning af en lejlighed på 40-60 m2. Der efter skal de bygge den i Studio 2.0. Lejligheden skal kunne bygges med de byggematerialer de har til rådighed. Når de er færdige, skal hver byggepar bytte byggevejledning med et andet byggepar. De skal bruge den byggevejledning, de har fået af et andet byggepar, til at bygge lejligheden i Studio 2.0 Til sidst skal de give feedback på hinandens byggevejledninger.

Lejligheds Challenge

Lav byggevejledninger i Studio 2.0

Instruction Maker in Studio 2.0

Studio 2.0 gør det grundlæggende muligt for eleverne at designe deres egne LEGO-sæt fra bunden af, og generere og redigere byggevejledninger til deres 3D-modeller. I instruktionstilstand kan brugere redigere hvert trin, justere layoutet på individuelle sider og vælge mellem en række muligheder for at gøre byggevejledninger overskuelige og forståelige. Ligesom i rigtige LEGO-sæt, der kunne købes i en butik, kan byggevejledninger genereret i Studio 2.0 bruges til at guide brugeren gennem byggeprocessen trin for trin.

Render Photoreal Shots and Animations

Studio 2.0 giver også brugere mulighed for at gengive fotorealistiske billeder af høj kvalitet af deres modeller, komplet med detaljerede teksturer, skygger og refleksioner, der kan findes på rigtige LEGO-stykker. Billeder kan gengives med eller uden baggrunde og i flere opløsninger. Denne funktion er perfekt til elever, der laver præsentationer af deres modeller, hvor de skal vise flere vinkler af deres bygning.

Building LEGO models at TekX

På TekX har vi en samling af LEGO-stykker, der er blev udvalgt specifikt til at skabe arkitektoniske modeller. Vi har et stort sortiment af plader, fliser, mursten og masser af døre og vinduer i realistiske farver, så eleverne kan fokusere på form og funktion i deres designproces. Alle mursten er sorteret efter størrelse, type og farve for en effektiv byggeproces. Før du bygger med vores klodser, kan du planlægge dit byggeri i Studio 2.0 og bruge vores Startsæt-fil, som indeholder en palet med alle klodserne i vores fysiske samling.

Og når det er tid til at pifte designs op med flere farver, har vi et massivt LEGO bord i foyeren fuld af usorterede klodser i alle forskellige farver – ligesom din barndoms LEGO kasse!

LEGO blocks and pieces at TekX

LEGO Challenge Forløb

Download LEGO Challenge forløbet som en powerpoint-fil. Inkluderet er noter til læreren, samt links til Studio 2.0 og TekX Start Sæt filen. Du kan se et eksempel på lektionsplanen i PDF-versionen nedenfor.

Lærer i Rødovre Kommune kan planlægge et besøg nu og gøre sig klar til at tegne, designe og bygge sammen med deres elever på TekX med LEGO og Studio 2.0. God fornøjelse med jeres byggeoplevelse!