TekX Live fra FabLearnDK 2023 Ep.7

TekX Live fra Fablearn DK 2023

Episode 7:

TekX Live fra fablearn Dk 2023

Ledelsesopbakning er afgørende for at få skabt forandring

…Vi prøver at lave nogle strukturer for, at alt den der teknik ikke spænder ben…

Vi skal klæde vores børn og unge på til en fremtid, hvor teknologi både ses som nye muligheder og et nødvendigt onde. Teknologiforståelse skal være grundfaglighed, ellers vil vi ikke lykkedes med at få dannet og uddannet til den fremtid, som venter.

Kia Ehlers er pædagogisk udviklingskonsulent, programleder for indsatsen KompeTek og projektleder i Bülows Makerspace i Fredericia Kommune.

Hun fortæller i denne episode af TekX Live Podcast fra FabLearnDK 2023, hvordan de i et fireårigt projekt arbejder for at gøre Fredericias børn og unge kompetente med teknologi. KompeTek går på tværs af dagtilbud, skole, fritid og uddannelse, og ser i et helhedsperspektiv på, hvordan de kan arbejde kreativt, nysgerrigt og eksperimenterende med teknologi. Udviklingen faciliteres gennem et centralt makerspace, som støtter opbygning af lokale makerspaces på alle skoler. Projektet har fokus på tre spor i forhold til udvikling og forankring.

Overvej mens du lytter

  • Har din kommune en strategi for udvikling af teknologiforståelse?
  • Har elever og pædagogisk personale mulighed for at være nysgerrige, kreative og kompetente med teknologi i din kommune?

Sammarbejde

TekX Live fra FabLearnDK 2023 er produceret i sammarbejde med FabLab@School.dk. ⧉ Alle episoder i denne podcast serie var optaget live på konferencen FabLearnDK 2023. Se deres hjemmeside for læse mere.

TekX logo