Rå Festival X TekX

Rå Festival : stencil tshirts lavet på TekX

Unge fra klubberne i Rødovre har været på TekX for at lave nogle fede tshirts til RÅ-festivalen med tekstil maling og deres egne stencils skabt med vores nye Cricut Maker 3 vinylskærere.

På dette års RÅ-festival deltager unge fra klubberne i Rødovre og bidrager samtidig med en workshop for andre unge. I forberedelsen til workshoppen på RÅ-festivalen brugte de unge en eftermiddag på TekX, hvor de afprøvede de nye vinylskærere ’Cricut maker 3’ til at designe og skabe deres egne stencils til tekstiltryk.  

RÅ-festivalen er en kulturfestival for unge – og af unge i alderen 13-25 år – fyldt med workshops, og mulighed for at opleve og møde forskellige udtryksformer som kunst, litteratur og musik sammen med andre unge på tværs af kommunegrænser.  

Rødovres bidrag til RÅ-festivalen udspringer af et tværgående samarbejde mellem kulturafdelingen og TekX fra skoleafdelingen, der kombinerer de analoge og digitale tilgange til kreativitet.   

Samarbejdet gik op i en højere enhed da produktionslokalet på TekX blev indtaget af de unge en fredag eftermiddag. Stemningen var god, humøret var højt og fejlmodigheden var i fokus. Omdrejningspunktet for eftermiddagen var selvfølgelig, at de unge skulle forberede og blive klar til at afholde workshop på RÅ-festival, men de fysiske rammer på TekX inviterede samtidig til en legende og nysgerrig tilgang til teknologiens muligheder for at skabe, designe og udtrykke sig på helt almindelige hvide t-shirts.   

Vi ser frem til, og glæder os til, at følge op på de unges oplevelser på selve RÅ-festivalen… 

Cricut Maker 3 multicutter
Stencil tshirts under produktion
Rå festival tshirt