Design din egen kittel – Islev Skole

Islev Skole: LEGO Challenge X Kittel Design X Virtual Reality

Islev Skole var fornylig på TekX, hvor de arbejdede med et unikt 3-aktiviteter-på-en-dag forløb, der indeholdte  2D og 3D design, både virtuelt og i virkeligheden. Eleverne havde 3 opgaver: print et logo på en laboratorie kittel, design minihuse med LEGO, og bygge i Minecraft VR. I løbet af 3 uger var alle elever fra 7.årgang på Islev Skole på TekX, for at printe personlige logoer på deres nye laboratiriekitler. Eleverne designede vektorbaserede logoer i Inkscape,  og fik derefter printet deres designs på kitlerne på den digitale tekstilprinter.

En elev viser sin færdig kittel med print

Imens eleverne ventede på, at det blev deres tur til at printe på deres kittel, havde de muligheden for, at afprøve to andre fede aktiviteter: LEGO Challenge og Virtual Reality.

I VR området spillede eleverne Minecraft. De arbejdede i makkerpar, hvor en makker byggede en fysisk konstruktion med LEGO, og derefter beskrev mundtlig til den anden makker, som stod klar med VR-briller på, til at skabe en Minecraft version i virtuel reality.

I mellemtiden prøvede en anden gruppe elever en hurtig version af LEGO Challenge, hvor hovedopgaven var at bygge minihus i moduler. Eleverne fik en 8 x 8 LEGO plade, hvorpå de skulle designe et minihus i moduler, der skulle kunne stables. De begyndte allesammen med at dekonstruere eksisterende LEGO modeller, og sortere klodserne i størrelse, farve og type. Da sorteringsprocessen var færdig, kunne eleverne begynde at designe deres minihuse. Da de havde bygget et komplet minihus, skulle de skabe en 3D model af deres design i Studio 2.0, som er et design program fra LEGO.

Da dagen var slut, havde alle eleverne afprøvet 3D-design, bygget i virtuel reality, og tog afsted med nye laboratoriekitler, som de selv havde designet. Se i billedgalleriet herunder for at se nogle stemningsbilleder fra 7.årgang fra Islev Skoles besøg har på TekX :

Closeup af digital tekstil print på kittel
Nærbillede af Oskars logo, lavet på tekstilprinteren på TekX
Closeup En elev spiller i VR
Makkerpar bygger med LEGO, og genskaber i Minecraft VR
Closeup af minimodulhus bygget med LEGO på Tekx
Nærbillede af et LEGO minihus under konstruktion
two students build models in Studio 2.0
To elever bygger 3D modeller af deres minihuse i Studio 2.0