TekTinderhøj.

Følg LINK til dataopsamling

Inspiration til forløb i indskoling, mellemtrin og udskoling. 

Energi- og vejrstationen på Tinderhøj Skole leverer data, der kan aflæses på stedet, i diagrammer og downloades til excel. 

Dataene samles via en raspberry pi til en server, systemet kunne i princippet hackes og modelleres med udstyr vi har på TekX. 

Her på siden finder du forløb, en video om energi- og vejrstationen og en kort teknisk beskrivelse. Hvis du følger linket på billedet til venstre, kommer du ind på hjemmesiden med data til direkte brug eller til download.

forløb indskoling. Vinden kan man godt få at se! Rekvisitter: Intet obligatorisk, evt. linealer eller målebånd Beskrivelse: Eleverne finder geometriske former på bygninger, i parker, i naturen, på legepladsen. Hvis eleverne indsamler mindre genstande, kan de arbejde med spejlinger, sammenligninger i størrelser eller for de større elever beregne forhold. Variationer:  Dansklæren kan arbejde med navneord, bøjninger, adjektiver med videre i et flerfagligt forløb. Læringsmål: Geometri, mål og enheder
forløb mellemtrin. Statistik er sjovt Rekvisitter: Intet obligatorisk, evt. linealer eller målebånd Beskrivelse: Eleverne finder geometriske former på bygninger, i parker, i naturen, på legepladsen. Hvis eleverne indsamler mindre genstande, kan de arbejde med spejlinger, sammenligninger i størrelser eller for de større elever beregne forhold. Variationer:  Dansklæren kan arbejde med navneord, bøjninger, adjektiver med videre i et flerfagligt forløb. Læringsmål: Geometri, mål og enheder
forløb udskoling. Energien fra sol og vind Rekvisitter: Intet obligatorisk, evt. linealer eller målebånd Beskrivelse: Eleverne finder geometriske former på bygninger, i parker, i naturen, på legepladsen. Hvis eleverne indsamler mindre genstande, kan de arbejde med spejlinger, sammenligninger i størrelser eller for de større elever beregne forhold. Variationer:  Dansklæren kan arbejde med navneord, bøjninger, adjektiver med videre i et flerfagligt forløb. Læringsmål: Geometri, mål og enheder

Skolemøllen er en 1 kW mølle med tre blade. Den når op til 10 meters højde og er tilsluttet to 24V batterier, der leverer strøm til 12V apparater. I møllens styreboks sidder en tristar datalogger, som viser, hvor meget skolemøllen genererer af strøm over tid.

På skolemøllen er monteret en vejrstation, der måler bl.a. vindretning, vindhastighed, nedbørsmængde, UV index. Dataene fra vejrstationen er ”live” med opdatering hvert andet sekund. Du kan også finde historisk data fra DMI på temparaturerne til undervisning om klima.

Skolemøllen og vejrstationen er finansieret ved hjælp af egne midler, en lokal investor og fra Nordea Fondens Naturfagsfestivalpulje.

Har du yderligere spørgsmål er du velkommen til at kontakte grøn koordinator på Tinderhøj Skole og naturfagskoordinator i Rødovre Kommune 

Anne Mette Glarbo Sieber