spilguides af elever til elever (og voksne)

Sea of thieves

praktikant spilguide

Sea of Thieves er den ultimative piratoplevelse og er proppet til randen med sejlads og udforskning, kampe og plyndring, gåder og skattejagt – alt, hvad der skal til, for at du kan leve det piratliv, du altid har drømt om. Uden nogen faste roller har du fuld frihed til at opleve verden og andre spillere på din helt egen måde.

Keep talking and nobody explodes

praktikant spilguide

I Keep Talking and Nobody Explodes er en spiller fanget i et lokale med en tikkende tidsindstillet bombe, som skal desarmeres. De andre spillere er “Eksperterne”, som skal forklare hvordan man gør dette ved hjælp af informationen i bombemanualen. Men der er et problem: Eksperterne kan ikke se bomben, så alle skal tale det igennem – hurtigt!

Runderne er hurtige, intense, til tider fjollede, og næsten altid højrøstede. Alle har en rolle, uanset om man demonterer bomben, eller afkoder informationen i bombemanualen.

Løsning af hovedbrud og kommunikationsevner – og måske et par venskaber – bliver testet når spillere kæmper for at demontere bomber ved at kommunikere hurtigt, tydeligt og effektivt.

Frostpunk.

praktikant spilguide

Hele verden er dybfrossen, og rutinemæssigt kryber temperaturen ned til minus 30. Vi er de sidste tilbage, og vi er nødt til at gøre et forsøg på at overleve, så vores eneste mulighed er at finde det mest egnede sted, og gøre et sidste forsøg. Menneskehedens sidste forsøg på at overlevede det dødelige tæppe af kulde. Og hvorhenne skal menneskehedens endelige prøve foregå? Vi har fundet det her store krater, og her er der ly for den iskolde vind, som gør at alt er dækket af is og sne.

 Frostpunk er en blanding af et par forskellige genrer, og det er mere blandingen der er innovativ, snarere end de enkelte bestanddele. Her finder du blandt andet et simulatoraspekt, hvor du konstruerer og opgraderer bygninger, men det handler lige så meget om overlevelse. Ved første gennemspilning skal man lige igennem et scenarie, hvor man har placeret sin reaktor i et krater. Ens konvoj er blevet splittet, og man har mistet mange af sine borgere. Derfor skal man opbygge et rekognosceringssystem, så man kan finde resten af konvojen. Det første man skal gøre efter denne intro, er at bygge telte til ens borgere, så de ikke fryser. Varme er nemlig et ekstremt vigtigt element i Frostpunk. Temperaturen kan svinge meget, og derfor er midten af ens by forsynet med en reaktor, som varmer i en ring rundt om den. Allerede her fra den aller første introduktionen gør 11 bit opmærksom på, at passer du ikke på, så falder det hele ned om ørene på dig.