Udskoling

10. LEGO Home

LEGO Home slider billede

 LEGO Home sigter mod at udnytte LEGO’s mange muligheder i kombination med et fremragende 3D-designprogram kaldet Studio 2.0 til en innovativ og engagerende læringsoplevelse. I løbet af en 2 – 3 dages lektionsplan vil eleverne fordybe sig ned i LEGO-systemet og udforske dets uendelige muligheder, ikke bare som legetøj, men som værktøj til seriøst designarbejde.

Gennem en række byggeudfordringer vil eleverne få et indgående kendskab til LEGO Systemet, designe og bygge skalerbare strukturer ved hjælp af både computergenererede modeller og ægte LEGO klodser, og til sidst designe komplette byggeprocesser med brugbare byggevejledninger, som andre brugere kan følge og bygge efter.

Download Studio 2.0

Design LEGO modeller i 3D og generer byggevejledninger

Download Studio 2.0

Design LEGO modeller i 3D og generer byggevejledninger

Tre design opgaver til aspirirende byggere

LEGO Home består af tre opgaver i stigende sværhedsgrader, og ender med, at eleverne skal designe et komplet hjem. Eleverne begynder med at dekonstruere de eksisterende LEGO modeller, og sortere alle klodser i forhold til type, størrelse og farve.  Efter dekonstruktion og sortering, er de klar til den første opgave –  en lynkonstruktion af det højeste mulige LEGO tårn, bygget og transporteret på under 10 minutter! Se alle opgaver herunder:

Elever får 10 minutter til at bygge det højeste tårn de kan med de fleste mulige døre og vinduer. Når tiden er gået, skal eleverne bære deres tårn fra byggepladsen til præsentationsområdet!

LEGO Tårn Lynkonstruktion

Eleverne deles op i par. Hvert byggepar skal design og bygge et minihus modul i LEGO, som passer til en 8x8-studs plade. Alle moduler skal sættes sammen til et stort modulbyggeri af minihuse.

Minihuse moduleonstruktion

Eleverne skal tegn en plantegning af en lejlighed på 40-60 m2. Der efter skal de bygge den i Studio 2.0. Lejligheden skal kunne bygges med de byggematerialer de har til rådighed. Når de er færdige, skal hver byggepar bytte byggevejledning med et andet byggepar. De skal bruge den byggevejledning, de har fået af et andet byggepar, til at bygge lejligheden i Studio 2.0 Til sidst skal de give feedback på hinandens byggevejledninger.

LEGO Home:
Design en lejlighed

Læringsmaterialer

Download LEGO Home forløbet som en powerpoint-fil. Inkluderet er noter til læreren, samt links til Studio 2.0 og TekX Start Sæt filen. Du kan se et eksempel på lektionsplanen i PDF-versionen nedenfor.

Download og udpakke "TekX Start Set.io"

Download filen “TekX Start Set.io” for at begynde at bygge i Studio 2.0. Filen inkluderer eksempler af alle de aktuelle klodser tilgængelig på TekX for LEGO Challenge.