Forside af forløbet 3.årgang - en familietur - i rødovres natur

oversigt.

fag:

Dansk og matematik

kompetencer:

kommunikation og samarbejde

faser i designproces:

idegenerering og produktion

teknologi:

Virtual Reality (alternativt Minecraft)

intro til forløbet.

Eleverne begynder med at lytte og læse historien om familien Jensen, der er en familie, som bor i Rødovre. Familien skal på tur i det grønne, og forældrene vil gerne et sted hen, hvor de kan nyde både planter og dyr, lillesøster Stephania vil gerne et sted hen med en sjov legeplads og storebror David vil bare gerne et sted hen, hvor han kan spille fodbold.

her kan du bladre igennem forløbet - husk lyd på!

info om forløbet, fortsat..

Far pakker madkurven, men hvor meget skal han mon pakke til hver? Her regnes og fordeles sandwich, cookies og juicebrikker mellem familiens medlemmer. Regnehistorier som disse er undervejs skrevet ind i historien. Eleverne samarbejder i små grupper om at undersøgelse løsningsstrategier for regnehistorierne. Når de har valgt en løsningsstrategi og fundet et løsningsforslag, skal de kommunikere deres løsning enten skriftligt eller mundtligt i deres egen Bookcreator kopi af bogen. 

afslutning

Ved historiens afslutning bliver eleverne ligeledes stillet overfor følgende problemstilling: ”Hvad synes I, der skulle være ude i naturen i Rødovre, så det ville være sjovt at tage på tur med familien? ” Dette spørgsmål bliver omdrejningspunktet for elevernes idégenerering.

De skal således producere en model af deres forslag til, hvordan sådan et grønt område i Rødovre kan se ud, og formidle deres forslag som en billedfortælling i deres Bookcreator bog.

Der arbejdes med at tegne skitser, og derefter skabelse af en model i virtual reality med programmet Tiny Town. Når modellen er færdig, tages der billeder af gruppens forslag, som bliver til en billedfortælling i Bookcreator, hvori elevernes forslag præsenteres.   

Side to af forløbet 3.årgang - en familietur - i rødovres natur, hvad skal vi lære
Eksempelside fra forløbet 3.årgang - en familietur - i rødovres natur, mit drømmested i Rødovres Natur

ressourcer til download

Eksempelside fra forløbet 3.årgang - en familietur - i rødovres natur, Regnehistorier

Alle elementer til forløbet kan downloades nedenfor enten som PDF.

Bookcreator invitationskode til brug på Skoletube: 6KCT7HC

> Hent Fællesfaglige forløb 3.årgang – En familietur – i Rødovres Natur som PDF (3 mb) – åbner i nyt vindue side åbner i nyt vindue ikon