7. klasse

Ungecenter2610: Livreddende førstehjælp

Varighed: 6 timer: Kl. 8:30-14:30.
Pris: 2000 kr.
Booking: Først-til-mølle; Ring på 30768523 eller skriv til cn13663@rk.dk. Plads til én klasse ad gangen
Adresse: Ungecenter2610, Nørrekær 8, 2610 Rødovre / www.ung2610.dk
Datoer:

  • Sep: 10. 16.
  • Okt: 1. 4. 7. 28. 29.
  • Nov: 1. 5. 12. 15. 18. 22. 26.
  • Dec: 2. 10.
  • Jan: 10. 14. 17. 20

Afbud: På mail senest 30 før kurset – ellers faktureres instruktøren på skolens regning.
Læringsmål: Ulykkeshåndtering. Eleven kan hjælpe i forbindelse med tilskadekomst på skolens område, give førstehjælp og livreddende førstehjælp ved tilskadekomst i trafikken.

På kurset vil eleverne gennem oplæg, dialog og en masse praktiske øvelser lære at yde Livreddende Førstehjælp. I øvelserne vil der være par- og gruppearbejde, samt blive brugt førstehjælpsdukker og hjertestartersimulatorer. Eleverne vil således lære hjerte-lunge-redning.
Instruktøren er vant til at undervise denne aldersgruppe og er god til at skabe tryghed og sjov i løbet af dagens ellers så alvorlige tema.
Siden 2005 har det været obligatorisk i Folkeskolen at uddanne eleverne i Livreddende Førstehjælp.

Kompagni B – Datoer or mere info kommer snart

Varighed: 75 minutter inkl. Q&A
Pris: (Der betales samlet for skolerne)
Dato og tid: Annonceres efter sommerferien
Sted: Viften
Transport: Gåafstand eller bus

Kompagni B består af dansere ml. 13-15 år fra Det Kongelige Teaters Balletskole. Formålet med Kompagni B’s arbejde er at åbne den klassiske kunst og tilbyde rum for refleksion og sansning, i øjenhøjde med elevernes alder. Eleverne opnår viden om ballet som kunstform og stilart.

Kompagni B´s dansere har skabt deres helt egen forestilling Breakfast med Bournonville fuld af energi og kreativitet, hvor de går tæt på nogle af de emner, som optager dem som teenagers. Med klassiske balletter og Kompagni B’s egen moderne koreografi, griber danserne fat i spørgsmål, som optager dem lige her og nu. 

 

Kompagni B glæder sig til at indtage scenen og se alle deres jævnaldrende kammerater i salen til en produktion fyldt med tekst, trin, video og musik.

Efter forestillingen vil der være en kort Q&A med mulighed for at stille spørgsmål til de unge balletdansere. Det kan også være at de har nogle spørgsmål til Rødovres 7. klasser.

Har du spørgsmål/kommentarer til Åben Skole programmet, kontakt:

  • Åben skole repræsentanten på din skole
  • Børne- og ungekulturkonsulent, Camilla Autzen, på 30769705 / cn18712@rk.dk
  • Åben Skole- og mediekonsulent, Brandon Lewis : cn25148@rk.dk
  • Åben skole repræsentanter: Nyager skole: Julie Lund Jørgensen, Valhøj skole: Mette Ursula Jørgensen, Tinderhøj skole: Pia Mikkelsen, Islev skole: Christoffer Toftegaard, Hendriksholm skole: Kimie Hartburg-Malkki, Rødovre skole: Pia Munch Hagen, Skovmoseskolen: Britt Breinhøj, Centret: Torfin Hentze-Eriksen.