Åben skole: 5. klasse

Har du spørgsmål/kommentarer til Åben Skole programmet, kontakt:

  • Åben skole repræsentanten på din skole
  • Åben Skole- og chefkonsulent, Kirsten Hegner, på 30767721 / cn24242@rk.dk
  • Børne- og ungekulturkonsulent, Camilla Autzen, på 30769705 / cn18712@rk.dk
  • Åben skole repræsentanter: Nyager skole: Julie Lund Jørgensen, Valhøj skole: Mette Ursula Jørgensen, Tinderhøj skole: Pia Mikkelsen, Islev skole: Christoffer Toftegaard, Hendriksholm skole: Kimie Hartburg-Malkki, Rødovre skole: Pia Munch Hagen, Skovmoseskolen: Britt Breinhøj, Centret: Torfin Hentze-Eriksen.

AFLYST FREM TIL 2024 - Cirkusmuseet: Cirkus Together - en samarbejdsworkshop

Varighed: 90 min.
Pris: Der betales samlet for skolerne. 
Booking: Skriv til info@cirkusmuseet.dk eller tlf. 36490030. Vigtigt! Oplys Rødovre Åben Skole ved booking
Antal: Maks 30 elever
Transport: Bus 200S og 1A kører til døren
Adresse: Hovedporten 6, 2650 Hvidovre
Fag: Idræt
Læringsmål: De fysiske øvelser giver en øget kropskontrol og kropsbevidsthed hos eleverne. Forløbet styrker klassens trivsel og samarbejde.

I dette forløb er elevernes samarbejde i fokus. Igennem en times gruppearbejde prøver eleverne kræfter med en masse forskellige cirkusøvelser, som kræver høj koncentration og samspil eleverne imellem, men som også giver smil på læben og gode grin. Workshoppen kan udvides med 30 minutter, hvor elevernes til sidst får lov til at vise hinanden, hvad de har arbejdet med under workshoppen

Heerup Museum: Heerup, byen og fælleskaber

Varighed: 1 time på skolen og 3 timer i haven ved Heerup Museum
Pris: (Der betales samlet for skolerne)
Booking: Ring på: 36 37 87 00 tirsdag – fredag kl. 9.00-16.00 eller send en mail til heerupmuseum@rk.dk
Forløbet kan bookes hverdage i perioderne: 4. september – 13. oktober 2023 og 4. april – 31. maj 2024
Transport: Gåafstand eller bus
Adresse: Heerup Museum, Kirkesvinget 1, 2610 Rødovre

Inspireret af Henry Heerups arbejde i haven på Kamstrupvej i Rødovre har Heerup Museum sammen med kunstnergruppen Bureau Detours skabt et kunst-værksted i haven ved museet og Rødovregård. Under åben himmel inviterer vi klassen til at arbejde med værktøj, genbrug og kunstneriske udtryk ud fra emnerne Heerup, byen og fællesskaber.  

Klassen vil i grupper skabe et skraldekunstværk, der udtrykker elevernes bud på det gode liv i byen. De vil få erfaring med brug af værktøj som hammer, skruer, sav mm og de vil opleve en innovativ proces fra skrald hentet på genbrugspladsen til kunstnerisk udtryk med elevernes egne budskaber. 

Forløbet består af en introduktion i klassen (ca. 45 min) guidet af en tilsendt intropakke samt tre timer udenfor i museets værksted sammen med museets kunstformidlere.
Det er et sjovt og berigende forløb for alle. Det er samtidigt en type workshop, hvor det er nødvendigt, at klassen følges af 2 lærere, der aktivt deltager med praktisk og pædagogisk understøttelse undervejs.