Underviserportal

Velkommen til underviserportalen. Her kan man finde de programmer og resourcer man har brug for at komme i gang på TekX.  Alle disse programmer her kan enten downloades og installeres på jeres skolecomputere, eller er tilgængelige online på Skoletube.dk.

TekX kan benyttes dagligt mellem kl. 8.00 og 16,00, enten efter booking eller forudgående aftale med en medarbejder. Som udgangspunkt skal undervisningsaktiviteten være booket minimum 14 dage før afholdelse. 

Snak med skolens lokale IT undervisere om booking – det skal helst ske i samarbejde med dem. Du/I opretter en booking via din lokale TI lærer.  

Planlæg dit besøg

Har du tænkt på hvordan du vil struktuere dit besøg? Hvilken teknologier og rum skal du brug? Få god råd for at planlægge et godt besøg på TekX.  Mere info>>>

Fælles faglige forløb

Fælles faglige forløb er udviklet i sammarbejde med alle teknologi og innovations lærere i Rødovre Kommune. Formålet er at etablere en fælles undervisningsplan i teknologi og innovation for alle elever i hver klassetrin tværs af alle skoler i Rødovre.

2D design

Vinylskærer
Laserskærer

Om 2D design

2D design handler om at lave form og billeder på flade materialer, for eksempel pap, papir, eller stof. En enkel 2D form kan printes digitalt, men kan også skæres ud på vinylskærer eller lasercutter. Når man skal bruge disse maskiner, så skal man give maskinerne noget de kan arbejde med, f.eks en vector grafik eller CAD fil (.dxf)

Når man laver plakater eller tshirts, er der uendelige muligheder for at arbejde i fuldfarver. Det kan være en foto man selv har taget, en collage af flere fotoer og tegninger, eller en farverrige digital maleri. Fuld farver billeder findes typiske som raster grafik, f.eks. en jpeg eller PNG filer. Her skal man også være opmærksom på vigtige detaljer som billedestørrelse, opløsning og farveprofiler.

3D design & produktion

Begynder
Advanceret
3D Printer

Om 3D design

3D design handler om at lave 3 dimensionelle former og objekter fra materialer med bestemte fysiske egenskaber, f.eks. træ, metal, plastik. Det kan være alt fra små skulptur til kompleks værktøj og maskiner. Et 3D objekt er ofte en samling af flere 2D overflader der kan arrangeres til en tredimentionel form, f.eks. 6 kvadrater kan samles som en kube.

For at arbejde i 3D, skal man bruge programmer hvor man kan redigere tre-dimensionelt objekter og ekportér dem som 3D filer der kan læses af en maskine, f.eks. en 3D printer eller CNC. På TekX laver vi en masse forskellige ting på vores 3D printere, som tager  3D modeller og bygger dem i solide former med en plastik filament.

Medieproduktion

Podcast

Videoredigering

Streaming