Kom i gang med

WeVideo på Skoletube.

WeVideo kan du sammensætte og redigere dine video- eller lydoptagelser. Du har mulighed for at importere billeder, videoer eller lyd, som du selv har produceret, fra WeVideos bibliotek eller noget du har fundet tilgængeligt på nettet, men HUSK god copyright skik. 

Hvis du bruger din mobiltelefon til at optage lyd eller video, så er den gratis Skoletube app velegnet til at kunne uploade dit materiale direkte fra telefonen og til Skoletube, så du efterfølgende kan importere materialet til WeVideo. 

Sjov motion giver god kondition, er klippet og produceret i WeVideo

Overordnet formål

At eleverne kan anvende videoredigering til en faglig eller genremæssig kontekst.  

Indskoling

  • Ved læsning af romanen Hodja fra Pjort i dansk i indskolingen kan WeVideo anvendes som et led i en meddigtningsopgave, hvor eleverne ved hjælp af en greenscreen og funktionen croma key kan flyve ud i verden på et flyvende tæppe. Både optagelse og redigering kan foregå i WeVideo.  

Mellemtrin

  • På mellemtrinnet kan WeVideo bruges til, at eleverne i natur og teknik laver små kampagnefilm med budskab inden for temaet Miljø. Eleverne anvender forskellige virkemidler til at tydeliggøre deres budskab i form af egne videooptagelser, billeder, indtaling af lyd, musik og tekst.  

Udskoling

  • I kristendomskundskab i udskolingen er WeVideo anvendelig i elevproducerede musikvideoer med udgangspunkt i bibelske fortællinger, hvor musikken understøtter stemningen i fortællingen. Eleverne skaber billedsiden i musikvideoen i form af skuespil, dukketeater eller billeder.