Kom i gang med

Skoleblogs.

 Skoleblogs kan du og dine elever oprette jeres egen blog eller en hjemmeside til klassen.

Indholdet til Skoleblogs kan produceres af både lærer og elever. Skoleblogs er lavet til undervisnings- og skolebrug, og der er mulighed for at gøre jeres blog eller hjemmeside privat, således at indholdet er beskyttet og ikke er tilgængeligt offentligt.  

Følgende tekst fra Skoletube.dk
Koblingen med Skoletube er nu blevet endnu stærkere. Du kan selvfølgelig stadigvæk direkte fra alle de blogs du opretter på skoleblogs, indlejre alle de medier du har produceret på skoletube direkte igennem den “Blå Fugl”. Du kan også stadigvæk oploade dine medier til skoletube direkte fra din blog, og du kan tilgå alle skoletubes værktøjer direkte. Udgiv alt til Skoletube Herudover har vi gjort det muligt at udgive et hvilket som helst blogindlæg lavet på skoleblogs direkte til skoletube og dine skoletubekanaler. Det sikre, at det du producerer på en blog, kan udgives til en afleverings- og/eller klassekanal. Hermed er også produktioner, hvor modaliteten tekst fylder meget, blevet en mulighed.

Skab hjemmesider med visuel bygger
Vi har etableret en ny skabelon på Skoleblogs, som gør det muligt at bygge hjemmesider via drag and drop. Det er super intuitivt, og man er virkelig godt hjulpet på vej af de over 100 forskellige skabeloner, som du kan tage udgangspunkt i – hvis du altså ikke vælger at bygge fra bunden. Byg skolens hjemmeside, lærerens blog, et PLC-center, en præsentation til projektopgaven og meget meget mere.

 

Overordnet formål

At eleverne producerer indhold der er tilgængeligt online for alle i klassen, lærerne og eventuelt forældrene.  

Indskoling

  • I indskolingen kan der gennem Skoleblogs oprettes en fælles klasseblog eksempelvis med udgangspunkt i en tværfaglig temauge, hvor eleverne dokumenterer deres arbejde og oplevelser gennem billeder og kort tekst. 

Mellemtrin

  • På mellemtrinnet kan Skoleblogs i sprogfagene anvendes i et forløb om sociale medier, hvor hver elev i klassen har sin egen underside på en fælles klasseblog i faget, som samtidig fungerer som en portfolio, hvor både elever og lærer kan give feedback. Samtidig kan den fælles blog også fungerer som et samarbejde og udgangspunkt for kontakt og udveksling med tyske eller engelske skoleelever.  

Udskoling

  • I danskfaget i udskolingen kan Skoleblogs anvendes som et led i arbejdet med teksttypen blogindlæg, hvor eleverne opretter egne individuelle blogs, skriver blogindlæg og modtager feedback. Bloggen kan ligeledes fungeresom et refleksionsværktøj, hvor eleverne reflekterer over egne forståelser og eget læringsudbytte .