Kom i gang med

Microsoft Powerpoint: ONLINE

PowerPoint er et Microsoft program, som bl.a. bruges til at lave slideshow præsentationer og små animationer. Med PowerPoint kan du selv designe dine præsentationer, så de passer præcis til dine behov. Du har også mulighed for at vælge mellem mange eksisterende designskabeloner så du kan præsentere dine ideer hurtigt, enkelt og professionelt.  

Overordnet formål

At eleverne lærer at brugePowerPoint til først og fremmest at lave visuellepræsentationer med. Dernæst forskellige kreative visuellemultimedieproduktioner. 

Indskoling

  • Et godt redskab til emnearbejde, hvor eleverne vælger et emne under overskriften: “Jeg ved noget om…”. De skriver stikord om emnet og planlægger, hvad hvert slide skal vise. De skal lære at søge påbilleder og sætte dem ind. Kigge på skriftformer og simple animationer. 

Mellemtrin

  • Eleverne kan arbejde videre med visuelle præsentationer. Der er meget at udvide med – både fagligt og i forhold til PowerPoint. 
  • Hvis man vil bruge PowerPoint mere kreativt, kan man lave småanimationsfilm i PowerPoint i form af stopmotion. Her er der fokus på at arbejde grundigt med animationer oglyd 

Udskoling

  • PowerPoint kan bruges til gode fremlæggelser i projektopgaven, hvor eleverne har flere kompetencer til at gøre præsentationerne mere kreative og visuelt flotte. 
  • Brug PowerPoint til at lave “point-and-click” historier, som man kender det fra computerspil. Det kræver viden om, hvordan animationer virker. Eleverne skal bygge slides op, der fortæller en historie og bevæger sig efterhånden som man klikker sig rundt i historien.