Elev Edition, Ep. 1: Dig Mig – En Verden i Rødovre

Tjek det første afsnit af vores helt nyt podcast om elev projekter i teknologi og innovation!

Fokus på:

Grønne fingre -
live fra TekX

Så er vi igang igen med aeroponics – nyplantet Amarant spirer… følg med når de vokser….

aeroponics live feed

fokus på:

Dig - mig - en verden i Rødovre

8.årgang - den innovative projektopgave

I den innovative projektopgave skal eleverne i løbet af en uge og i grupper arbejde med at løse et konkret problem for lokale virksomheder. 

Problemstillingerne tager alle udgangspunkt i FNs Verdensmål nummer 3: Sundhed og trivsel. 

Eleverne skal i grupper indsamle viden i felten og via nettet, finde en god løsning på det valgte problem, skabe en digital model af løsningen og lave en præsentation af deres viden ved brug af tekst, film og billeder. 

Eleverne kommer til at have skarpt fokus på videnindsamling, innovation, at skabe en digital model og at lære at arbejde med forskellige medier til at formidle deres tanker, viden og løsninger. 

Har du behov for hjælp til Office 365?

Du kan altid hente hjælp på nedenstående link – vi har opdateret pakken med henblik på at vejledningerne kan både bruges som opslagsværk, i klassen, på workshops eller til selvstudier.

læs mere om de fælles faglige forløb.

Under COVID-19 nedlukningen af skolerne benyttede vi muligheden for at få udviklet de såkaldte Fælles Faglige Forløb til alle årgange. Disse forløb er eksemplariske bud på, hvordan der kan arbejdes med

faget og dimensionen i Teknologi & innovation, og hvordan de forskellige teknologier på TekX kan bringes i spil i en faglig kontekst.  De første forløb for 0.årgang – 6.årgang ligger nu klar på hjemmesiden.

Hvordan er det være i praktik på TekX?

Dette er det færdige 3D print, løsning til Fritidshjemmet.
Ledningerne på indersiden af skabet er en fugt og temperatur sensor.

Hvad kan man forvente som praktikant på TekX?

 

– Markus, 9. klasse

Jeg har designet en telefonholder til et fritidshjem. Først fik jeg stillet opgaven, da et andet forsøg mislykkedes. Jeg begyndte med at måle telefonen og derefter designe dimsen i et Tinkercad. Til sidst printede jeg holderen på en af de mange 3D-printere. Fritidshjemmet endte med at være glade for den.

Jeg har lavet meget med 3D-printere, fordi de stadig var i gang med at lægge det sidste finish på setuppet for 3D-printerne. En af de ting jeg blandet andet har lavet her ude er en fugt- og temperatursensor til et af 3D-printerskabene. 

Man kan forvente at være med i de projekter de går og arbejder på lige nu. Man kan hjælpe til med forskellige opsætninger til undervisning. Man får lov til at arbejde på ens egne idéer, hvis man har nogen eller et problem, man gerne vil løse. Man behøver ikke at kunne programmere eller kunne finde ud af hvordan en 3D-printer virker. Man skal være glad og have mod på det.

September 2020 på TekX

Elever og lærer, der arbejder med greenscreen i et lydstudie

Som vi skrev om i sidste måned, så er der kommet et nyt lydstudie op henover sommeren på TekX, og dette er allerede blevet taget i brug på bedste maner, da vi nu også er i stand til at lave greenscreenvideoer, som er blevet brugt flittigt!
Der er blevet arbejdet med let’s plays og tutorials og endda neglelakvideoer!

Design din egen lamp

Semptember har også budt på et utal af lamper, hvoraf her kun ses et lille udsnit af dem. Lamperne bliver designet fra bunden af eleverne, hvor der først og fremmest skal tages stilling til design og brug. Dernæst skal der tegnes arbejdstegninger, som til sidst udmønter sig i, at lamperne bliver laserskåret og derefter dekoreret for til sidst at blive hængt op på TekX.

Selve forløbet kommer snart op her på hjemmesiden.

lærings- og undervisningstilgang.

Undervisningen i TekX udfolder sig omkring følgende punkter:

  • Problembaseret undervisning og læring
  • FN’s verdensmål
  • Det 21. århundredes kompetencer
  • En designtilgang til Teknologi & Innovation (teknologiforståelse)
  • (digitalt)Medborgerskab og (digital)dannelse

21. århundredes kompetencer.

Således understøtter den verdensmåls- og problembaserede tilgang også elevernes mulighed for at udvikle det 21. århundredes kompetencer:

  • at kunne udvikle kreative ideer til løsning af virkelige problemer
  • at kunne anvende IT
  • at kunne samarbejde og bruge hinandens styrker
  • at kunne formidle sine ideer præcist
  • at kunne udvikle konkrete ”produkter”

Således rummer tilgangen også samlet en mulighed for at styrke elevernes (digitale)medborgerskab og (digital)dannelse fx i form af et blik for at skabe en bedre verden.