9. klasse

Vestforbrænding

Vælg mellem to spændende interaktive forløb for udskoling

Varighed: Se nedenfor
Pris: Gratis for skoler i Rødovre
Booking: Onlinebooking her
Transport: Cykelafstand eller bus
Adresse: Ejby Mosevej 219, 2600 Glostrup
Fag: Naturfagsprøven, fysik, kemi, geografi, biologi
Læringsmål og Forberedelse: Det anbefales at bruge undervisningsmateriale og øvelsesvejledninger på Vestforbrændings hjemmeside før besøget. Se nedenfor.

Wastelab på Vestforbrænding

Brandt af og hvad så?

På Vestforbrænding producerer vi fjernvarme og strøm ved forbrænding af restaffald. Men denne proces resulterer i en anden slags affald. I dette forløb arbejder elever i 8. og 9. klasse med udledning af stoffer fra affaldsforbrænding.

I WasteLab bliver eleverne klogere på de problemstillinger, der følger med, når affald energiudnyttes. De får også viden om og praktisk erfaring med, hvordan Vestforbrænding håndterer disse udfordringer. Forløbet varer 3½ time inkl. 15 minutters pause. Med i forløbet hører også en rundvisning på værket med særligt fokus på udledning af stoffer fra affaldsforbrænding.

Varighed: 3 timer 30 minutter

Læringsmål og forberedelse: Brændt af og hvad så?

Powerlab på Vestforbrænding

Affald som bærdygtig energiforsyning

Arbejder I med bæredygtig energiforsyning? Så er dette forløb det helt rigtige valg. Energipriserne er på himmelflugt og mange ønsker at erstatte deres olie- eller gasfyr med bæredygtige alternativer. Energi fra affaldsforbrænding er en af løsningerne.

I dette forløb bliver eleverne klogere på, hvordan Vestforbrænding producerer strøm og fjernvarme ud af restaffald. De får indblik i den udvikling, der er sket på området i løbet af de seneste 50 år og viden om teknologierne på et kraftvarmeværk. Forløbet varer 2,5 time inkl. 15 minutters pause. Med i forløbet hører også en 45 minutters rundvisning rundt på værket med særligt fokus på energiproduktion.

Varighed: 2 timer 30 minutter

Læringsmål of forberedelse:  Affald som bærdygtige energyforsyning

Har du spørgsmål/kommentarer til Åben Skole programmet, kontakt:

  • Åben skole repræsentanten på din skole
  • Børne- og ungekulturkonsulent, Camilla Autzen, på 30769705 / cn18712@rk.dk
  • Åben Skole- og mediekonsulent, Brandon Lewis : cn25148@rk.dk
  • Åben skole repræsentanter: Nyager skole: Julie Lund Jørgensen, Valhøj skole: Mette Ursula Jørgensen, Tinderhøj skole: Pia Mikkelsen, Islev skole: Christoffer Toftegaard, Hendriksholm skole: Kimie Hartburg-Malkki, Rødovre skole: Pia Munch Hagen, Skovmoseskolen: Britt Breinhøj, Centret: Torfin Hentze-Eriksen.