TekX Live fra Rødovre Dagen med Vigga og August

Lørdag d.3. september 2022, afholdte Rødovre Kommune den årligt tilbagevendende Rødovredag. Rødovredagen er en festlig dag, hvor involverende aktiviteter og samtaler, musik, mad, kreative workshops, udstillinger m.v. danner rammen om fællesskabet i Rødovre og alle aktiviteter er gratis. 

Blandt de mange aktiviteter i år var også TekX med og var trillet ud med et 64m² pop-up “makerspace” der var åbent for alle. Forældre, børn, og borger i alle aldersgrupper var velkommen til afprøve de mange produktions- og kreativitetsteknologier der bruges dagligt i kommunens teknologi og innovations indsats for alle folkeskoleelever i Rødovre Kommune.

TekX Live udsendelse fremhævede gæsternes oplevelser i TekX teltet

TekX Live with Vigga and August // TekX Live med Vigga og August
Vigga og August var værter for "TekX Live fra Rødovredagen"

Vi havde et stærkt ønske om at vise hvordan TekX arbejder med videndeling bl.a. igennem interview og podcast. Derfor havde vi på dagen medbragt en “multikamera” videoløsning, der bestod af tre kameraer og tre mikrofoner, der var sluttet til en computer og mixer. Vi kunne på dagen derfor “mixe” video og lyd kilder live og efterfølgende udgive et enkelt programmet som var det til “TV”.

To dygtige 9.klasses elever fra en af vores folkeskoler, Vigga og August, var værter for vores live udsendelse fra TekX teltet. De interviewet flere forskellige gæster, inklusiv folkeskole elever, gymnasie- og efterskoleelever og forældre der var forbi teltet. Live programmet blev vist på en stor skærm i midten af teltet, og var synlige for alle gæster og tilskuer på Rødovredagen der gik forbi teltet.

Galleri: Rødovredagen i billeder

TekX teltet på Rødovredagen viste mange af de forskellige produktionsteknologier frem, der bruges i undervisning på TekX eks. folieskærer, lasercuttere, 3D printere – samt et udvalg af kodning og robotteknologier, f.eks BeeBot, KUBO og Fable fra ShapeRobotics. Der var også et kreabord med en masse forskellige papirer, klippe-og klistre og tegneartikler, et LEGO-bord, og et gaming område der fremhævede flere spil på PC som bliver brugt i undervisning på TekX.