1.klasse på Tinderhøj Skole programmerer med MakeyMakey og trykker tshirts på TekX

1. klasse kom forbi TekX sammen med deres lærer Kasper og Mette. Kasper arbejde med Makey Makey sammen med klassen. En Makey Makey er en simpel styrenhed, som forbindes til computren med et USB-kabel.  Der kan tilsluttes krokodillenæbsledninger fra Makey Makey til forskellige materialer, der kan fungere som knapper.  I det fællesfaglige forløbe arbejder eleverne med at desigen egne spil, gamecontrollers eller musikinstrumenter. 

Kasper arbejde sammen med eleverne i produktionslokalet, hvor vores skramlotek også er at finde,  her kunne eleverne finde mange sjove ting, at teste om var ledende og derefter vælge eller fravælge i deres produktion.  Hjemmefra havde eleverne arbejdet med temaet personlige monogrammer. De havde designe og tegnet deres personlige monogram. Elevernes monogrammer skulle nu trykkes på T-shirt.  I små grupper gik eleverne sammen med Mette ind i lokalet ved siden af produktionslokalet, hvor vores T-shirt printer står, og var med til at trykke hver deres personlige T-Shirt. 

Tilpasset tshirts

Elever på 1.klasse har lavede originale designs til deres egne tshirts og trykkede dem ud på TekX med vores direct-to-garment digital printer.

En del af klassen viser deres færdige tshirts

Makey Makey

To elever arbejder på MakeyMakey

På det samme besøg, har teknologi og innovations lærer Kasper kørte klassen igennem et forløb med MakeyMakey. Forløbet giver elever muligheden for at afprøve programmering af en simpel kontroller, og lave ekperimenter med forskellige materialer for at teste om de leder strøm.