Planet X graphic with subtitles

Planet X på Islev Skole

Elever i 5.klasse designer løsninger for at opnå FN's verdensmål

Planet X forløbet handler om at give elever kendskab til to af FNs verdensmål: sundhed & trivsel, og ansvarligt forbrug & produktion. Når forløbet begynder præsenteres børnene for en introvideo der “sætter scenen” om at vores planet er blevet ødelagt og misvedligeholdt. Børnene tager nu på en rejse mod en ny planet, nemlig “PlanetX” og her får menneskeheden en ny mulighed for at begynde forfra, og ikke begå de samme fejltagelser på den nye planet som på jorden. 

Børnene indtager forskellige karakterer og roller med individuelle problemstillinger og med dem, skal de ud fra en fælles opgave  generere ideér til at løse deres specifikke problemstilling, og designe en løsning der kunne implementeres for at tackle problemet.

Elever fra 5.årgang på Islev Skole kom forbi TekX for at arbejde med Planet X og endte med prototyper, der er bygget i LEGO der efterfølgende produceres i 3D i fx. Tinkercad  og afslutningsvis 3D printes.

Forløbet er en videreudvikling af et forløb fra Fablab@school

FNs verdensmål 3 sundhed og trivsel
FNs verdensmål 12 ansvarligt forbrug og produktion

Fotogalleri: Elever fra Islev skole var på TekX for at lave prototype fasen af deres PlanetX projekter.

Teknologi- og innovations læreren Peter Nielsen guider 5.klassen igennem processen. Eleverne laver de endelig designs færdig på skolen.  De skal designe deres løsning i Tinkercad, og få dem produceret via TekX’s 3D printere. Til sidst, skal eleverne præsentere deres ideér og endelige produkter, og forklar hvordan de har løst problemet.

“Det er spændende, at vi får lov til at komme og bygge med LEGO her… folk herover er også meget søde, og kommer med åbne arme. Der er mange sjov ting som vi intresserer os for som man kan lave herover.”

– Sara, 5.a

Læs mere om Planet X forløbet og find materialer